Sistem kabaca şöyle ilerliyor.

1.Başı ve sonu aynı kareye sahip bir video veya fotoğraf serisi çekeceksiniz. Bunun süresi yaklaşık 1 ile 2 saniye kadar olmalı.
2.Daha sonra photoshopun timelineına veya kurgu programınızın timelinena bu videoyu koyacaksınız.
3.Videonun bir karesini (bir kare fotoğrafını) timelinedaki videonuzun alt layerına döşeyeceksiniz. (Video ile aynı uzunlukta) Artık altta fotoğraf karesi, üstte video olacak.
4.Videonun hareket eden kısmını croplayacaksınız. Geri kalan kısım transparan yani yok olacak.
5.Alt kısımda zaten fotoğraf karesi olduğu için, geri kalan kısım (üst videodaki transparan kısım) hareketsiz bir fotoğraf olarak kalacak, cropladığınız kısım ise hareket edecektir.
6.GIF olarak çıkış alacaksınız. Çıkış alırken animasyon ayarlarından loop (sonsuz döngü) yapmayı unutmayın.
7.Kurgu programında GIF çıkış alamıyorsanız, videonun çıktısını alıp, photoshopta veya ücretsiz gif yapma programlarıyla bu videoyu da cinemagraph yapabilirsiniz.

Kolay gelsin.