Alıntı mustaf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ahmet abi,(abi diyorum umarım bi sakıncası yoktur.)
ortalama bi öğrenci bütçesiyle banyo ekipmanı almak istesem bu bana ne kadara malolur. sonuçta banyo+cd ye para vere vere belim büküldü. evde bunu kendim yapabileceksem çok daha avantajlı olacaktır. kendi banyo ekipmanımı mandalından tankına kadar almak istiyorum. ona göre bütçe oluşturacağım.
Rica ederim-tabi ki diyebilirsiniz.
Ben evde banyoyu maliyetten ziyade kalite arayışım ve heyecanından dolayı çektim.
Banyo maliyetini tamamen sizin fotoğrafa harcayacağınız kimyasal belirler.
Mesela bir banyoyu 1-2 TL ye mal etmek mümkün. Ancak yukarıdaki banyoda kullandığım geliştirici olan DD-X in bir banyo için maliyeti 4,5 TL.
Buna diğer kimyasallar - hatta Erikli marka su da eklenince maliyet 6-7 TL'ye çıkıyor.
Ilfostop yerine su, kireç çözücü yerine sirke, iyi film yerine bayat film (bu abartı oldu) kullanılırsa maliyet süşer ama bence 1-2 lira fazla maliyet daha iyi sonuçları da beraberinde getiriyor.
2 kare az çekerim 2 lira kar edebilirim , bir film az kullanırım 10-15 TL kar edebilirim ama pozlanmış bir negatif için bence maliyeti düşünmeyin derim.
Diğer yandan banyo ekipmanının kimyasal hariç tüm bedeli taş çatlasa 200TL'yi bulur ki bir ömür kullanılır. Kimi zaman da aynı malzemeler ikinci el olarak çok daha ucuza edinilebilir.

Sevgiler...