CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 90 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konulanmış Görüntüleme

  1. #11
    emir35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Antalya Sorumlusu

    Status
    Offline
    İsim
    Emir Gevrek
    Makina:
    FujiFilm X-T2
    Üyelik tarihi
    01.October.2010
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    52
    Mesajlar
    1,219

    Standart

    Akadaşlar, bu gün Spotter Day ( Hava Fotoğrafçılarına Özel Gösteri Günü ) yapıldı. Ben de sabah 7:00 de kapıdaki uzuuuunn kuyrukta yerimi aldım ve girmek için sıranın bana gelmesini bekledim. Şu kadarını söyleyebilirim ki ben hiç bu kadar fotoğrafçıyı bir arada görmedim... Malesef az sayıdaki Türk fotoğrafçıdan biriydim.Tabi bunda Cuma günü yapılmasının da etkisi vardır.
    Evet Onur Bey'in de dediği gibi adamlar ta yurt dışından sırf bu gösterileri çekmek için korkunç ekipmanlarla gelmişler. Tek makina ile çekim yapan neredeyse yok gibiydi...

    Yarınki gösterilere gelecek arkadaşlara bir iki tavsiyem olacak.

    1- Gelirken yanınıza mutlaka güneş gözlüğü,güneş kremi, şapka getirin. Hava inanılmaz sıcak oluyor.
    2- Çekim yapılacak en ideal nokta uçuş kulesinin solunda yer alan açıklık. Bütün olay protokol tribününün önünde cereyan ediyor. Dalışlar, kesişmeler ve alçak uçuşun yere en yakın noktası hep bu noktada olmakta.
    3- Gıda ve meşrubat standları yeterli ve fiyatlar gayet makul. Dışardan birşey getirmeye gerek yok.
    4-Tele objektif mutlaka gerekiyor,gördüğüm kadarıyla 100-400 çok iyi iş yapıyor. (Tabi yanımda çekim yapan adamlarda Teleskop gibi objektifler vardı, benim arabayla takas etmeyi önerdim kabul etmediler...)
    5- Gösteriler sabah 10 da başlıyor, SBS sınavı sebebi ile sabah yapılacak gösterilerde süpersonic uçaklar yerine tek motorlu uçaklar ve paraşüt gösterileri yapılacak. Türk Yıldızları ve Solo Türk saat 14:00 ten sonra uçacak.
    6- Gösterilerini tamamlayan ekipler daha sonra fotoğaf için çok yakın davranıyorlar, geniş açı objektifleri de getirmeyi unutmayın.
    7- Polarize filitre güzel netice veriyor, özellikle bu günki gibi hafif bulutlar olursa çok güzel kareler yakalanacaktır.

    Benim için güzel ve fotoğraf adına dolu bir gün oldu. Her dakikasından keyif aldım, bir kere daha söyleyeyim vakti ve imkanı olan herkes mutlaka bir gününe katılmalı. Bu arada C.tesi ve Pazar aynı gösteriler olacakmış. Tek fark Pazar günü paraşüt atlayışı ve Türk Hava Kuvvetleri Envanter Geçişi yapılmayacak.

    Gelece olan arkadaşlarla buluşmak üzere...










    Konu emir35 tarafından (03.June.2011 Saat 15:48 ) değiştirilmiştir.
    FujiFilm X-T2 , Fujinon XF 18-55mm F2.8-4 R LM OIS , Fujinon XF 10-24mm f/4 R OIS , Fujinon XF 23mm f/2.0 WR , Fujinon XF 56mm F1.2 R , Samyang 12mm f/2.0 , Vivitar Series1 70-210mm f/3,5 VMC

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Var
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Var
  •