CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 143 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

  1. #1
    Delban - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Furkan Dilben
    Makina:
    -
    Üyelik tarihi
    27.November.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    603

    Standart

    Beni doyuran bir fuar oldu.

    Merak ettiğim birçok şeyi test etme imkanım oldu. Nikon'da D3X kullanmayı istiyordum. Çalışanlarla biraz sohbet ettikten sonra 50mm 1.4 ile test etme şansı tanıdılar. Bunun dışında yeni modellerden Nikon 5100 ve 3100 çok itici geldi bana.

    Sony'de Carl Zeiss 24-70 2.8 ile birlikte Alfa 850 test etme şansım oldu (makinenin üzerinde 75-300 takılıydı, yine çalışanlarla biraz konuştuktan sonra 24-70 getirdiler bir tane...) ve hem lense, hem de özellikle makineye hayran oldum. Çok fazla Nikon-Canon kırması bir makine olsa da, verdiği renklere kesinlikle hayran kaldım.

    Canon'un alanı çok karışık ve yorucuydu. Ama bence epey tatmin ediciydi. Teleleri test etme imkanı sunmuşlar herkese. Pek ilgi alanıma girmediği için kurcalamadım fazla. 1D Mark IV'e takılı 35mm 1.4 çok cezbediciydi. Camekan içindeki 85mm 1.2'yi test etme şansım oldu. Yine sağ olsun çalışanlardan biri çok ilgilendi. Tam 24mm Tilt-shift deneyecektim ki elektrik sorunu yaşandı. Bir 10 dakika kadar gelmedi. Test edemedim maalesef. 85mm 1.2'nin netlik halkasının o denli yumuşak olduğunu bilmiyordum. Serçe parmakla bile döndürülecek kadar hafif.

    Tokina'da 16-28 2.8'i deneme şansım oldu. Arkadaşın Canon 17-35 2.8'iyle ayaküstü test ettik. Canon 17-35 kenarlarda daha az bozulma yapıyor gibi geldi bana. Ama 16-28 de gayet güzel bir lens. Zoom halkasının epey ağır dönüyor olması dikkatimi çekti. Bir de filtre konusunda sıkıntılı. Ayrıca oradaki görevliler diğer markaların olduğu yere göre çok daha iyi karşıladılar. Epey muhabbet etme şansımız oldu çalışanlarla.

    Yine Sigma'da da Tokina'daki gibi samimi bir ortam vardı. 24mm 1.8'i epey merak ediyordum. Ellerinde vardı, epey inceleme şansım oldu. Bir de 8mm'yi kurcalamak istiyordum ki epey kurcaladım. (:


    Hemen hemen tüm makinelere kendi CF kartımı katıp test ettim. Ama hangi lensle neyi çekmişim epey karışmış fotoğraflar...

    Özetle güzel bir fuardı, fotoğrafla uğraşan herkesin gidip görmesi gerekir. Fakat insanların manken çekme çabası (çok komik görüntüler oluştu doğrusu) ve üç-beş standın dışındakilerin çok gereksiz oluşu kötü tarafları.










    Konu Delban tarafından (17.April.2011 Saat 18:02 ) değiştirilmiştir.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #2
    Senior Member

    Status
    Offline
    İsim
    Aspet Manukyan
    Makina:
    Benim için fark etmez, RAW çeksin yeter...
    Üyelik tarihi
    30.June.2010
    Nereden
    ...
    Mesajlar
    1,501

    Standart

    Alıntı Delban Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

    Hemen hemen tüm makinelere kendi CF kartımı katıp test ettim. Ama hangi lensle neyi çekmişim epey karışmış fotoğraflar...
    .
    Adobe Bridge programında bir klasörün içersinde farklı kameralar ile çekilmiş fotoğraflar olsa da kameralara göre fotoğrafları filtreleyebiliyorsun.

    Denemeni öneririm.










    Konu BIG_KING tarafından (17.April.2011 Saat 16:43 ) değiştirilmiştir.

  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •