Alıntı gorkemkeser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
o zaman zarfında işim var ama gördüğüm en yaratıcı buluşmalardan. gerçekleşir mi bilmiyorum ama tanerin çek at makina fikri gerçekten güzel. bir yere not ettim kendim yapıcam mutlaka bu olayı.
Görkem o fikir tam olarak bana ait değil. Büyükler için evet fikir biraz farklı. Çocuklar için verilen fotoğraf eğitimlerinde bu tarz çek kullan at tarzı makineler hediye ediyorlar. Basit bir af sistemi ve ortalama 40mm ff lensleriyle zoom in zoom out yapmadan, diyafram-enstantane-iso öğrenmeden, karanlık odaya girmeden
saf kompozisyon oluşturmaya yönelik bir öğretme tekniği. Kadraja neyi nasıl alacaklarının test edilmesi gibi bir şey.

Daha yaratıcı olunabiliyor. Bir ara tuna abi de demişti.

Uzun süredir benim yaşadığım şey de bu aslında. Sadece crop bir gövde ve 50mm. Çektiğin şeyler değişmiyor belki, bu kişisel tercih; ama kadraj değişiyor. Geniş almak istediğin şeyin genelde detayına girerek anlatman gerekebiliyor 50mm ile. Dar kalıyorum ama farklı bir tarz sabit ve tek bir lensle takılmak.

Lens tak çıkar farklı L serisi şeyleri dene falan hoşuma gitmiyor değil tabiki ama mm olarak bir açı sunarken aynı zamanda farklı bir açıyla bakmayı destekliyor.

Yani bu yöntem belki de basitlik ve ucuzluk yönüyle değerlendirilmiş olabilir ama ciddi manada etkili bir yöntem gibi görünüyor bana.