CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 63 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree102Likes

Konu: Forumun canlandırılması

Konulanmış Görüntüleme

  1. #25
    aksoykaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Kaan Aksoy
    Makina:
    Canon EOS 6D Mk.III :) + EOS 70D + Nikon F55 + Zenit 122
    Üyelik tarihi
    06.June.2014
    Nereden
    Istanbul
    Yaş
    47
    Mesajlar
    2,509

    Standart

    I. CanonTurk dergisi olabilir ornegin.

    Ilk basta 2 ayda cikan bir dergi olabilir. Icinde gezi (gezi sirasinda katilan herkesten ornek fotograflarin oldugu bir yazi, kisim), fotograf cekim teknigi bolumu, "ustaya soru" bolumu, ekipman bolumu, " 'fotografcilik'ta bugun ne oldu?" seklinde bir bolum, soylesi bolumu, vb. sekilde bildiginiz anlamda bir dergi cikabilir.
    Verilen emek icin temsili bir uyelik fiyati olabilir.
    Belki ilk basta sadece elektronik olarak yayinlanir. Ilerleyen donemde basili olarak da piyasaya cikabilir. Aylik dergi haline gelebilir.

    Ozellikle CanonTurk'in duzenleyecegi sosyal aktiviteler, gezi organizasyonlari olumlu sekilde insanlara ozendirilebilir.
    Zaten insanlari ceken asil etken samimiyet, ictenlik, onyargisiz yaklasim. Sonrasinda guven, sevgi - saygi ve dostluga donusebiliyor.
    Eger uyeler arasinda bir birlik beraberlik olursa (bu sadece ve sadece bir araya gelerek, bulusarak, ortak vakit harcayarak olabilecek birsey), zamanla insanlar arkadaslarina soylecek: "Abi, CanonTurk cok guzel bir site. Mehmet Abi ile tanistim; bilmemne gazetelerinde calismis; oraya suraya buraya gittik birlikte. Sonra Nevzat Bey ile tanistik. Mukemmel bir insan kendisi; cok yardimci oldu - tam bir usta. Fatma abla var, cok tecrubeli; muazzam portre fotograflari cekiyor" vs. vs.
    Insanlar birbirine anlatarak, buradaki kalite dilden dile yayilarak, insanlari cekecek, insanlari aktif hale getirecek, insanlari katilimci hale getirecek.

    Maalesef hersey klavye basinda ve monitor karsisinda oldugu zaman, belli bir sinirin otesine gidilemiyor bu "soguk" iletisim ile.
    Sonucta hepimiz insaniz. "Sicak" temas gerekiyor. Sozlu, sesini duyacagin bir sohbet - diyalog gerekiyor. Iliskiler boyle kuruluyor. Bagliliklar boyle olusuyor. Ozveriye insanlar bu sekilde hazir oluyor.



    II. Bir de CanonTurk uyelerine gorev verilebilir.

    Bugun "su konu icin seni sectik" gibi. Tabi bu konular, maddiyata dayali ve cok dar zamanli seyler olmamali. Fikir amacli olarak - "seni kadrajda kelebek olan bir fotograf icin sectik", "seni bir ekipman incelemesi icin sectik", "seni fotografciliktaki akimlarin aciklanmasi icin sectik", "seni su kisiyle bir roportaj icin sectik", vs. vs. gibi kisiler ile gorusulerek cesitli gorev dagilimlari yapilabilir.
    Ortaya cikan calismalar, forum icinde belirli basliklar altinda toplanabilir / duzenlenebilir.
    Hatta birinci maddede soyledigim gibi, ortaya cikan calismalar dergi cikarmak icin arsiv / referans niteliginde de kullanilabilir.
    Boylece kimin CanonTurk'e katki saglamak istedigi, kimin CanonTurk'un gelismesini istedigi ve kimin sorumluluk almaktan kacindigi, kimin herhangi bir katki saglamak istemedigi ortaya cikabilir.



    Not:
    Forumda yeniyim (2014 yilinda katildim). Ancak katilmadan once iki arkadasimdan uzun suredir duyuyordum (yaklasik 2010 yilindan beri).
    Fotografcilik ile amator olarak ilgileniyorum. Ayda sadece iki gun "off" gunum var.
    CanonTurk cok sevdigim ve keyifle takip ettigim bir forum.
    Hele bir de memlekette olsam, CanonTurk'in aktivitelerine katilmak, sizlerle yuzyuze tanismak isterim.










    Konu aksoykaan tarafından (16.January.2015 Saat 23:23 ) değiştirilmiştir.
    > Geniş açı, evreni topyekün sizin önünüze koyar. Telefoto ise, size binlerce farklı evreni getirir.
    >> EOS 6D II vs. EOS 70D - FF gövdelerin yakına dokunuşu, Crop gövdelerin uzağa erişimi ...
    >>> ... becerikli telefoto Tamron SP 150-600mm VC, gizli inci Sigma 120-300mm OS Sport, şiir gibi geniş açı Sigma 35mm Art, tilt-shift'in ekonomi sınıfı Samyang T-S 24mm ...

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •