Konuşmak yerine icraat yapalım. Soru soran sorsun ve öğrensin. Bilen de cevaplasın. 3 ay kuralı da olmalı bence... Yok öyle bi katkı koymadan mal satmaya calısmak.. Burası sanalpazar değil. Burası bilgi paylaşım yeri.. Ben tanerunlu ye katılıyorum fikirlerinde. Toplumsal gelişmeyi yapabilmek icin bişeyleri zorlada olsa iteklemeliyiz. Gelişmek istioruz, gelişmiş ülke olmak istiyoruz değil mi?

Bu 5D ile 1D ile olmaz. işin teorisini öğrenmekle olur. Bu cumlemi anlayan anlar zaten. Lafım ekipman cılgınlarına özellikle. bina yapmakla, alet edevat almakla ancak yüzeysel gelişmeyi yaşarız. Kafalar da gelişmeli. Okumayı öğrenmeli. Saygıyı öğrenmeli.... ve tartışmayı ama bunu yaparken ilk iki maddeyi (okuma ve saygı) unutmamalı.. Bazen birilerini görüyorum forumda. Bişeyler bulup geliyorlar dışardan paylaşıyorlar. Böyle olmalı işte.. Hele bir de kaliteli bişeyse o şey, işte ben buna "contribution" derim. Katkı derim. Katkı koymak herkesin harcı mı? Evet harcı.. Okuyan herkesin harcı.. Okumayanın değil ama.

Bu forumda yaklaşık 1 yıldan beri varım. Ne gereksiz tartışmalar gördüm, neler okudum. Allah moderatorlere sabır versin dedim. Zor işmiş dedim..

Eğer fotoğraf ceken insan naif olmayacaksa kırıp atsın o makinesini.. Sanat yapmaya calısırken, cahilce laflar sarfedeceksek neden chipli-chipsiz adaptör farkını soruyoruz ki? ya da neden kaliteli lenslerin peşinde koşuyoruz?

Kuralları yeri geldikçe sertçe uygulayan yönetimi takdir ediyorum. Bu 3 ay kuralına destek veriyorum. Kabul edilirse iyi olurdu.. Ama benim esas skıntım satış falan değil. Neden okumuyoruz? Neden gelişmiyoruz noktasında...