@Cirux
Fotografinizin linkini duzelttim. Ekledikten sonre lutfen tekrar kontrol edin.
Fotografiniz hos bir doku ve/veya perspektif calismasi olabilirmis. Ancak tabanda pencereyi tam ortalayamamanizdan olusan perspektiften kaynaklanan egrilik fotografa egryimis havasi veriyor. Cunku bu perspektif kuculmenin yukarida dokular arasinda karsiligini goremiyoruz ve gozun bunu algilamasi icin olusan derinlik cok az. Bahsettigim derinlik soldan saga dogru olusan. Birde objeleri tam ortaya yeerlestirmek cok tercih edilen bir durum degildir. Siz ne dersiniz?
@nohackmove
Fotografinizda bir aciyi guzel gormussunuz ancak bir cok gereksiz obje ve aboslukla beraber cekmissiniz. Tercihimizi boyle bir bakis acisindan yana kullaniyor olsak bile ozel bir anlam yuklemesi yapmiyorsak objelerin kesilmemesine dikkat etmek faydali olacaktir. @sahra aslinda temelde gerekli noktalari yazmis. Demek istenilenin daha iyi anlasilmasi icin fotografinizi biraz kirptim. Ancak bunu photoshop ile yapmak degil cekerken uygulamak dogru olacaktir.
Bu vesile ile gun batimi cekmek isteyenlere bir kac ufak tavsiye vereyim. Cekim yapacaginiz yere bir sure evvel gidin. Gunesin yaklasik nereden batacagini hesaplayin. cekim acilarinizi deneyin ve kadrajlariniza karar verin. Gun batimi cok hizli gerceklesen ve isigin miktarinin ve acisinin surekli degistigi bir olaydir.
Bunu goz onune alarak mutlaka poz taramasi yapin (+-1 stop gibi). Boylece cekim esnainda hem vakit kaybetmez hemde planli davrandiginiz icin istediginiz bir cok aciyi degerlendirmis olursunuz. Ayrica istediginiz fotograflari cektiginiz icin photoshop'ta fotograf yapmaya daha az vakir ayirirsiniz.
Saygilarla