Alıntı crt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Güner hocam, naçizane bir kaç şey söylemek istiyorum,

Açıkçası çok uygun bir zaman değil Samanyolu çekimi için. Ay'ın bu konumu ve batış saati göz önüne alındığında çekim yapmak pek verimli olmuyor. Ay "Yarım Ay" evresinde ve oldukça parlak olacaktır. Battıktan sonra bile etkisi devam eder ki, bu da gece çekim zamanının yarısından fazlasını kaybetmeniz anlamına gelir. En önemlisi ise, mesajınızda verdiğiniz fotoğrafta ki en parlak bölge olan, Yay ve Akrep Takım yıldızının içinde olduğu bölge siz çekime başlayınca batmak üzere olacak. Samanyolu'nun merkez noktası olduğu için en zengin ve en parlak kısmı orası. O kısmı verimli çekemeyeceksiniz bu durumda. Tabi yıldız izi ve başka çekimler güzel olabilir.
Can Bey, ay 12.30'da batacak. 01.00 ya da en geç 02.00 gibi ideal çekim ortamı başlar. Yüksek bir bölgede olacağımız için, batışından bir kaç saat sonra, ayın pek problem yaratacağını düşünmüyorum açıkçası. Ay battıktan sonra, ufuğun alt kısmından az miktarda ay ışığı sızması söz konusu olsa bile, o kadarlık ışık post-process'te rahatlıkla halledilir.

Samanyolunun en parlak kısımları bildiğiniz üzere, Sagittarius ve Scorpius. Bu bölgeler, içinde olduğunuz zaman dilimi içerisinde Türkiye'den görünür durumda.

Umarım iyi sonuçlar çıkartırız. 😊