Şuan setimi tamamlama aşamasına doğru gidiyorum.

Markayi baya araştirdim optiğine güveniyorum, ama gözlerime güvenmiyorum. Gözlerim uzaği çok iyi gördüğü söylenemez portreci biriyim. Genelde yaptiğim işler; moda, portre özellikle çekiyorum. Arada iş olursa ürün çekimi ve düğün, firma çekimlerini yapiyorum. Ama %70 oranın portre ve moda asıl amacım.

35mm çok sevdiğim bir açı. Ama netleme konusu büyük bir sıkıntı olur mu? Çipli kullanımı merak ediyorum ve ne kadar düzgün çalıştığını. Samyang kullanan arkadaşlarımızdan ayrıntılı yazı bekliyorum.


Arkadaşım netleme konusunda çok sıkıntı yaşarsın hem sen hem modelin dersen 50 mm F/1.4 Canon veya Sigma düşünüyorum. Bu açılarda beni kesiyor.

Yanına da asıl almak istediğim lens ise sadece manzara amaçlı kullanmak için 19-35 Cosina, Tokina, Tamron gibi firmaların olabildiğince uygun fiyatli lenslerine göz atıyorum. (İleri ki aylarda da 17-40 L veya 17-35 2.8L geçebilirim bu işler halledildikten sonra)

Manzara yılın belirli aylarında nadir çektiğim için sadece çantada dursun diye alıyorum alırsam.


Asıl sorun 50mm Canon, mi yoksa samyang mi? Açıdan çok netleme de sıkıntı yaşayip yaşamayacağim önemli olan. 35mm istediğim açı....


Neler çektiğimi merak eden arkadaşlara 500px.com/gokhanorcan adresinden ulaşabilirler, ona göre yorum yapsınlar kullandiğim açılar bunlar.


Şuan ki ekipmanım Mark II + 28-75 Tamron 2.8 (Aldiğimdan beri 2 veya 3 sefer kullandım), Favori lensim 85mm F/1.8 onu satmayi düşünmüyorum uzunca bir süre... Kısacası Tamron u satip üstüne biraz para ekleyip bu planı gerçekleştireceğim ona göre yorumlarda bulunalım arkadaşlar...