selamlar exakta bayonet lensinizi canonda kullanma imkanınız var ebayde adaptörleri satılmakta ama çipli olanları 35 dolardan ucuza bulmak zor.
ayrıca exakta bayonet çok alengirli bir yapıya sahip aynı şekilde adaptörüde öyle.Rollei lens kullanıyorsunuz sanırım!o lenslerde böyle alengirli bir yapıda adaptörü sökmesi takması bile sıkıntı,çinlilerin yaptığı adaptörler tam oturmuyor boşluk kalıyor lens çok hafif sallanıyor vs.
hangi exakta bayonet lensi kullanacaksınız bilmiyorum ama carl zeiss biotar 75mm f1.5 dışında bir lens için bu uğraşınıza değmez diye düşünüyorum.Yani sıradan bir 35mm f2.8 için filan uğraşıyorsanız zamanınıza yazık.
exakta bayonet lenslerdeki carl zeiss yazısına kanmayın.exakta makinalar oldukça eski benim bildiğim son exakta bayonet body 60 ların sonunda yapıldı.50 yaşında bir lens tek kaplama ve güneşi gördüğünde sizi gerçekten çok üzer bu lensler.Kaplama maplama hak getire tabi 50 yıl önce:-)
benim fikirlerim bunlar.Kendim 3-5 exakta lens kullandım ve tavsiye etmiyorum.
Bu arada forumumuzun eski üyelerinden Asım Kalkan arkadaşa bir adet exakta adaptör vermiştim kullanmadığım.Exakta dan neye çeviriyodu tam hatırlamıyorum çok zaman geçti ama Exakta to md olabilir.Bu lensleri kullanmakta ısrarcı olursanız belki iletişime geçersiniz diye düşündüm.

Bu arada iyi bir 35mm arıyorsanız size bir tavsiyede bulunmak istiyorum.Bakacağınız lens mir 24h.35mm f2.0 diyaframa sahiptir.Rusların ürettiği en iyi lens benim gözümde.Nikon 35mm f1.4 kullanmış biri olarak onu bile bu lense değişmem.
İnanılmaz hoş bir gövde yapısına sahiptir.Makinanın üzerinde en yakışıklı duran lenslerden.En açık diyaframda bile son derece keskindir.Diğer 35mm lere göre çok ama çok kısa bir minimum netlik mesafesi vardır.Makro çekimlerde enfes sonuçlar ve bokehler alırsınız