Merhaba arkadaşlar geçen gün internet üzerinden Mamiya M645 eos Adaptör satın aldım ve dün testlerini yaptım.

Öncelikle adaptör hakkında bilgi vereyim 20-105 TL arası bir çok fiyata bulunuyor fiyata fakat eski lensler çok agır oldugu için kaliteli bir adaptör almak en mantıklısı . Çok araştırdım ve 105 Liraya adaptörü satın aldım saglam bir üründü ve gerçekten o parayı hak ediyor.

2 Hafta önce 24-105 L lens aldım Stüdyo ortamında F8 degerinde portre cekimlerde göze odaklanıldıgında kulaklar bulanıktı ve bu ortagımın pek hosuna gitmiyordu sürekli eski objektiflerinin keskinliginden bahsediyordu.

Bu adaptör sayesinde o adaptörleri eos makinalarımızda kullanabiliyoruz ve gerçekten L serisinden bile daha keskin daha net sonuçlar veriyor.

Örnek çekimler dükkanda kaldıgı için şuan ekliyemiyorum fakat en yakın zamanda ekliyecegim.

Bir dünya para döküp aldıgımız L serisi objektifler bile eski mamiya objektiflerin netligini malesef veremiyor.Üstelik bu objektifler çok uygun fiyatlara bulunabiliyor ( aslında e-bay da çok pahalılar fakat bizim ülkemizde kullanılmıyor diye gerçekten çok ucuzlar . Sanırım yurtdışında digital backler yaygınlaştıgı için bu objektifler yeniden yaygınlaştı.)

En büyük dez avantajı AF olmaması biz ürün çekimi yaptıgımız için pek sorun olmuyor fakat insan cekimlerinde pek kullanışlı degiller

Son olarak 1993 civarı 20D ile alınan 35-105 eski tip autofocus olan objektifinde L serisinden daha keskin oldugunu gördük

Bu tip eski objektifler çok uygun fiyatlara bulunabiliyor ve hemen hemen hepsi piyasadaki adaptörler sayesinde kullanılıyor.

Sınırlı bütçesi olan arkadaşlar için özellikle çok avantajlı bir durum bence.

Haftaya Kiew Adaptörü sipariş edecegim elimizde Kiew için geniş açı ve balık gözü objektifler mevcut bu sayede 10-20 almaktan kurtuldum