selam arkadaslar
basıkta lens hakkında kafamda olusan soru işaretleri netlseşti ancak 18-55 standart lensten sonra tamalayıcı olarak bu zoom lensi kullanmak sizce tercih edilebilir durum mu kullanıcı arkadaslara soruyorum?
Yazdırılabilir Görünüm
selam arkadaslar
basıkta lens hakkında kafamda olusan soru işaretleri netlseşti ancak 18-55 standart lensten sonra tamalayıcı olarak bu zoom lensi kullanmak sizce tercih edilebilir durum mu kullanıcı arkadaslara soruyorum?
elbetteki bende aynı senin düşündüğüm gibi yaptım 18-55 ve 55-250 lensim var şuanda tek sorun çıkart tak derdinin olması onun dışında taş gibi lens.
herkese selamlar.
aranizda yeniyim. :) Neden eskisehir uye olarak kaydedildim anlamadim acikcasi :yarıl
Bugun bende bir tane 55-250 aldim.
Hic almayi dusunmuyordum, ama bu konuyu inceledikten sonra icimden alasim geldi.
Inceleme icin tesekkurler.
insallah iyi resimler cekeriz. :)
Selamlar çekimlerimin cogunda 75-300 lens kullanıyorum ve netlik konusunda hiç memnun değilim. Çekimlerim portre ağırlıklı çekimler. IS olmaması baya kötü bi durum açıkcası. Bu aralar portre cekımlerı ıcın bir lens almayı dusunuyorum aklımda 50mm 1.8 ve 55-250 IS var. Hangisini terch edersiniz? Bu arada 55-250 lens alırsam 75-300e pek gerek kalmayacak herhalde onu satmayı düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.
Portrelerinizi ek ışık kaynaklarıyla kısık diyaframda çekecekseniz 55-250mm daha fazla işinize yarayacaktır. Veya açık alanda çekim yapıyorsanız odak uzaklığını yüksek tutarak diyaframı 5'te,5.6'dahi kalsa arkaplanı atabildiğiniz portreleri çekebilirsiniz.
Ama yok ben doğal (ve hatta düşük) ışıkta ve modelden fazla uzaklaşmadan arka planı da atarak çekmek istiyorum derseniz 50mm'nin hayrını daha fazla görmeniz olası.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Ek bi ışık kaynagına sahip değilim henüz makinemi alalı 1 ay oldu yeniyim daha :D Genelde günışığından yararlanarak çekimler yapıyorum düşük diyafram daha çok hoşuma gidiyor modeli ön plana çıkardığı için sanırım 50 mm 1.8 alsam daha iyi olucak zoom lensi olarak şimdilik 75-300 le idare edebilirim.
ben şimdiden söyleyeyim
maksimum 6 ay içinde her 2 lensi de almış olacaksınız
:D
Öğrenci birine göre imkansız gibi geliyor ama bakalım kısmet :)
3 gün önce aldım bu lensi gece uzun pozlamada deli etti resmen beni tripod kullanıyorum zerre titreşim yok ama fotoğraf bulanık çıkıyordu ta ki is yi kapatana kadar is yi kapattım fotoğraf cam gibi çıktı neden is aktifken böyle bir durum oluyor anlamadım :S örnek fotoğraf koyayım bunu 5 sn pozlama olarak çektim 250 mm bende büyük çamlıcadaydım yani gözle görmek imkansız gibi birşeydi :D
http://i54.tinypic.com/35dcn4o.jpg
is dediğimiz olay (yani image stabilizer) objektifimizin içindeki mercek makine ile birlikte hareket etme olayı diyebiliriz yani bir nevi mercek oynayarak makineye uyum sağlaması.tripod da çekim yaptığımızda titreşim olmadığından İS'e gerek yoktur.(yanlışımız varsa affola :))
Tripodlu uzun pozlamalarda mutlaka IS kapatılmalıdır, buradan bir kez daha belirtelim yeni okuyan arkadaşlar olabilir.
Canon500D kullanıcısıyım. 2 ay önce gg üzerinden bu lensi sipariş etmiştim.
Linki burada:
http://urun.gittigidiyor.com/Canon-EF-S-55-250mm-F4-5-6-IS-acilmamis-ambalaj_W0QQidZZ32064232]Canon EF-S 55-250mm F4-5.6 IS açılmamış ambalaj GittiGidiyor.com'da #32064232
400TL ye 3 taksit imkanı ile aldım. Ürün HongKong'dan 2 haftada geldi. Lensi aldıktan sonra çok memnun kaldım. Buradaki yorumları da okuyunca iyi bir seçim yaptığımı anladım.
IS sistemi, titreşimleri hareketli bir mekanizma ile engellediğinden, hareketsizlikte bile açıkken küçük titreşimlere neden olacaktır. Onun için tüm IS, OS ya da VR özellikli lensleri tripoda takılı iken kapatmak gerekir.
Burayı incelerseniz daha anlaşılır olabilir: Canon in-lense image stabilizers — for easy photography without blur caused by camera shake
Bu lensi yeni yildan sonra aldim ve az once deneme yapma firsatim oldu. Lens Motorundan catir cutur ses gelmesi beni biraz endilesendirdi acikcasi, tabiki usm motor yok ama 18-55mm kit lenste hic ses cikmiyor, bu normal midir?
Normaldir. IS motorunun güldür güldür çalışması sonucu çıkan sestir...
Yan sanayi pil vardi o an makinada, dedim herhalde batarya yanmaya basladi, ani bir hamle ile kapatip makinayi pili kontrol ettim :yarıl neyseki normalmis, cevap icin tesekkurler..
Bişey değil.. :) Herkeste oluyor bu şaşkınlık ilk başta. Gönlünüzü rahat tutmak için IS'i kapatarak odaklamaya çalışıp makinenize kulak verebilirsiniz... :p
Bu lensteki ses olayı bendede olmuştu.aldım lensi geldim eve bakıyorum cazır cuzur dedim bu lens içten yanmalı heralde :) Tedirgin oldum meğersem böyleymiş Yavy ninde dediği gibi herkesi şaşırtan bir durum.Ama lensi herkese öneriyorum,Bütçesi yetenler için ideal bir lens.