@rusta
18-200mm gunluk tasima lensidir. Benim ozellikle fotografa yeni baslayanlara tavsiye ettigim neden hoslandigini buluncaya kadar her denemeyi yapabilmesini mumkun kilan bir araliga sahiptir.
Haliyle Genis alani kapsamasinin getirdigi dez avantajlari da vardir.
Kisaca soylemek gerekirse 18-200mm kesinlikle Standard bir lensdir. Ne cok keskindir ne de softlugu cok rahatsiz eder. Her genis acida oldugu gibi 28mm nin altina dustugunde fotografin koselerinde kararma yapar.
En buyuk faydasi ozellikle hizli degisen ve degisik odak uzakliklarinda cekim yapilmasi gereken meaknlarda tek makine var ise lens degisiminden kaynaklanan zaman kaybini onler.
Uzun yolculuklarda, yada sinirli tasima kapasitesi olan durumlarda her isi "standard" goren bir lensdir.
Iyi bir giris seviyesi secimidir.
Dez avantajlari ise keskinligi goreceli azdir.
Siz eger profesyonel fotograf cekiyorsaniz zaten hangi konulari cektiginizi biiliyorsunuzdur. Bu ihtiyaciniza uygun ya sabit odak uzaklikli lens alin yada caarpan degeri daha dusuk bir zoom tercih edin.
Saygiyla


LinkBack URL
About LinkBacks








Alıntı ile Cevapla
