CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 31 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree14Likes

Konu: Canon AE-1 Program

Konulanmış Görüntüleme

  1. #9
    kench - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    T.Ö.K.
    Makina:
    5D Mark III
    Üyelik tarihi
    29.May.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    45
    Mesajlar
    289

    Standart

    Böyle YUH falan gibi hitaplar forumda kabul görüyor mu bilmiyorum ama o konuyu es geçerek aslen şekilci olmayan bir kişi eski bir SLR'ını neden djitale çevirmek ister, onu anlatabilmek adına kendisine rasyonel bir cevap vereyim. Hoş böyle bir projenin olacağı yok ve Ebay'de muhtemelen hiç bir zaman "AE-1 Digital Conversion Kit" görmeyeceğiz. Ama evlerde nice AE-1'ler, FE-10'lar yatıyor. Mekanik olarak gayet iyi durumdalar. Kullanılmalarına tek engel film gibi masraflı yoldan çekim yapmaları. Filmi ortadan kaldırıp sensör koyarsanız elinizde dolapta yatan bir makine değil, kullanılan bir makine olur. Asıl şekilcilik, analog kavramına farklı anlamlar yükleyerek AE-1'ini kullanmadığı halde dolapta vitrinde saklayıp elinde tutmaktır. Onu tekrar kullanılır hale getirmek değil. Ben buna şekilicilik değil, "rasyonellik" diyorum.

    Ayrıca film "analog" değil, kimyasaldır. Tutkunuz filmin ve banyonun kimyasındaysa eğer, filmi ortadan kaldırıp dijitale dönmek sizin için olayın özünü yitirmektir elbette ki. Buna sonsuz saygım var. Ama tutkusu "mekanikte" olan (saat tutkusu gibi) biri için kaydedilen medyanın kimyasal film yada dijital sensör olması hikayeyi değiştirmez. Çalışan mekanizma aynıdır.

    Evde yatan makine film çekse de bir işe yaramaz, dijital olsa da. Kullanılan bir AE-1 ise her durumda bir işe yarıyordur.










    Konu kench tarafından (06.October.2012 Saat 01:50 ) değiştirilmiştir.
    "Biz, kendisini inceleyen Evren'iz. Burada olma nedenimiz bu."
    - Carl Sagan

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •