Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle bu grubun içinde olmak beni mutlu ediyor, her ne kadar şu an çok yoğun bir dönemde olsam da (iş+2nci çocuk+yüksek lisans...) bu mesajı yazmayı farz bilirim.

Öncelikle Canon 1000d - 50d - 60d - 5d mk2 maceramdan sonra DSLR'lardan ayrıldım, ancak her ne kadar bir canonum olmasa da aranızda olmayı sürdürmek isterim.

Şimdi sadete gelelim. Öncelikle bu denediğim makinelerden en çok hoşuma giden 60d idi. Döner ekranı vs. beni cezbetmişti. Keşke hiç verip 5d mk2 almasaydım diye çok düşündüm. Ancak özellikle m2 deki manzara resimleri harikaydı.

Sonra bir değişiklik ile (biraz da zorunlu) leica m8 + 35 mm summarit leica lense geçtik. Her ne kadar daha pahalı bir set olsa da, mark 2 den terfi denemez. 10 mp , 1,33 çarpan, auto focus eksikliği, düşük iso gibi zorlayıcı durumlar meydana çıktı.

Ancak, leica farklı, daha elinize aldığınızda kendinizi Ara Güler falan sanıyorsunuz, inanılmaz bir his veriyor ve nemenem bir aletse inanılmaz keskin fotoğraflar veriyor (elbette manual focusa alışırsanız) ve harika renklerde... Özellikle siyah beyazları şahane. Ancak shutter sesi ve tuttuğumda aldığım his hep aklımda... Mark 2 pek yanımda olmazken (1,5 senede 2k shutter, e biraz büyük makine) bu meret hep yanımda, abuk subuk kareleri bile çekiyorum.

Ve alışınca autofocus aramıyorsunuz...

Sonuçta, uzun yıllar filmli makinede yaşadığım hisleri (ricoh, canon ae1, leica m3) bu merette alıyorum, herşey manuel olduğundan da fotoğrafı çekmek zevk veriyor...

Sözün özü, herkese biraz dslr dan uzaklaşarak, mümkünse bir filmli makine de yeniden fotoğraf çekme zevkini tatmayı öneriyorum. Siz neyseniz makine o! Sizin için birşey yapmıyor... İlbey'in mesajlarını okurken aman be derdim, varken dslr ne uğraşcam focusla onla bunla... Şimdi hatırladım, Yaklaşık 5 sene sonra özlediğimi anladım...