Mustafa bey. İlginize ve cevabınıza teşekkür ederim.

"IS sebebiyle o ses çıkıyor" dan kastınız IS motorunun sesiyse ben buna alışığım. Bu ses, lens makinaya takılı değilken, elimdeyken salladığımda lensin bayonet kısmından gelen tıkır tıkır, içeride bir şeylerin lensin kenarlarına çarpmasıyla çıkan, boşlukta olan bir nesnenin sesi gibi.

Netleme konusundaki sorunu her bakımdan ben de düşünüyorum. Kendimden olsa 24-105 ve daha önce kullandığım 70-200 de bu sorunu yaşamazdım diyorum. Ancak yine de lensin macro olması sebebiyle "kullanamamış olabilir miyim?" onu da ihtimal dahilinde tutuyorum.

Ancak normalde her L serisi lens minimum netleme mesafesine ayarlıyken AF ile çok daha uzaktaki (1m, 2, 3m ...) nesnelere hem hızlı hem de gayet rahat odaklanabilir, odaklanmalı... En azından lensin buna çabaladığını, motorun ileri ya da geri hareket ederek bir nesneyi netlemeye uğraştığını üzerindeki şeffaf pencereden farkedebilmeliyiz.
Benim lens minimum netleme mesafesine ayarlıyken 1m ya da daha uzaktaki nesnelere lensi çevirip deklanşöre bastığımda lenste hiç bir hareket yok. Ne ileri ne geri... Sadece manuel netleme halkasını oynarsam o zaman kendine geliyor. Ve yakın mesafedeki nesneleri netlemeye başlıyor.
Aynı sorun tam tersi yönde de geçerli. Uzak mesafeye ayarlıyken lens, minimum netleme mesafesine yakın bir nesneye odaklanmak isteyip deklanşöre bastığımda lensin sadece IS motoru çalışıyor netleme motoru çalışmıyor.
Yani lensin manuel halkasıyla yardımcı olmak, şoför deyimiyle "vurdurarak çalıştırmak" gerekiyor.