CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 26 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree15Likes

Konu: YARDIM ; Canon 100mm f:2.8 IS L sahibi olan ya da kullanan arkadaşlar

Hybrid View

  1. #1
    korsanmesut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    MESUT ÖZEN
    Makina:
    CANON MARK III CANON EOS 60D 50mm L 1.2 24mm LII 1.4 35mm L 1.4 85mm LII 1.2 100mm L IS macro 2.8 135mm L 2.0 70-200 L IS F.4 35mm ZEİSS 1.4 100mm ZEİSS macro 2.0
    Üyelik tarihi
    11.February.2012
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    57
    Mesajlar
    97

    Standart

    Alıntı mertop Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu hafta sonu sıfır Canon 100mm f:2.8 IS L ile birlikte Canon 24-105L lensleri satın aldım. Ancak Canon 100mm f2.8L lensimde nasıl tarif edeceğimi bilemediğim bir konu bene epey huzursuz ediyor.Bu yüzden elinde bu lensten olan ya da kullanan arkadaşlardan yardım talep ediyorum.

    Pazartesi günü, yani yarın öğleden sonra sırf bu lens için tekrar Hayyam'a gideceğim için o vakte kadar ya kesin bir cevap almalıyım ya da Hayyam civarına yakın ve bu lense sahip olan bir hayırsever arkadaşım varsa her iki lensi de aynı durumda karşılaştırmalıyım. Beni huzursuz eden 2 durumu aşağıdaki maddelerde izah etmeye çalıştım.

    1- Lensin bayonet kısmı yukarıda olacak şekilde avucumda salladığımda boyanet kısmında, içeride oynayan bir parçanın (boyanete çok yakın bir yerden) kütür kütür oynama sesi geliyor. Bu normal midir?

    2- Lens eğer üzerindeki değere göre 0.30 m ya da ona yakın (yani en yakını netleme) değerinde ise bu durumda iken uzaktaki bir nesneye çevirdiğimde IS motoru çalışıyor ancak lens netleme yapmıyor. Yani hani netlemeye uğraşır, usm nin döndüğünü görürsünüz ama netleyemez ya. Öyle değil. Hiç kıpırdamıyor. Ancak en yakından biraz uzak bir nesneyi netliyorum, daha sonra daha uzaktaki, daha uzaktaki derken böylece daha uzaktaki nesneyi netliyor.
    Daha uzaktaki nesneyi netler durumdayken yani diyelim ki 1m , 3m ya da sonsuza ayarlıyken de bu kez yakındaki bir nesneyi AF ile netlemeye çalıştığımda, mesela elimi lensin netleme mesafesinde önüne koyduğumda NETLEME MOTORU asla kıpırdamıyor. Netlemeye uğraşmıyor bile. Yine az öncekinin tersine uzaktaki nesnenin biraz daha yakınını, sonra biraz daha yakınını netleye netleye en yakındaki nesneleri netleyebiliyorum.
    Anlatım belki biraz karmaşık oldu.

    Ama işin özü şu. Ben bu lensle birlikte 24-105 de satın aldım. Ya da daha önce de pek çok canon lensi deneme şansım oldu. En azından elimdeki 70-200 f4 IS L lensimden de biliyorum ki lensin netleme motoru en yakını netlemede kalmışsa, en uzaktaki bir nesneye döndürdüğümde, ya da tam tersin çok uzaktaki bir nesneyi netlemiş durumda kalmışken çok yakındaki bir nesneye çevirdiğimde hiç nazetmeden direk netleme işlemi gerçekleşiyor.

    Burada tereddütte kaldığım konu acaba macro lens olduğu için bu lense özel bir durum mudur? Yoksa benim de huzurumu kaçıran bu durum anormal bir durum mudur?

    Bu arada lensin üzerindeki her üç modda da (FULL - 0.5m - 0.3,05.m) durumun değişmediğini aynı sorunun yaşandığını söylemeliyim.

    Benim bildiğim motor netleyemiyorsa bile netlemeye uğraşmalı, üzerindeki saydam bölmeden motorun ileri geri döndüğünü, bir yerleri netlemeye uğraştığını görmeliyim.

    Son bir not olarak Liveview moduna aldığımda lens netlik ayarı nerede olursa olsun kademe kademe netlemeye uğraşıyor. Yani Liveview de bu sıkıntı yok.

    Elinde bu lensten bulunan arkadaşlar deneyebilirler mi? Ya da Sirkeci çevresinde ya da Kocaeli'de olup lensin bu sorunun karşılaştırabileceğim bir arkadaşım var mı?

    lens arızalı . anlattığınız şeyler anormal. alırken denemedinizmi ? hangi satıcıdan aldınız .. ?? aynı lens bende var. amerikadan arkadaşa getirtmiştim , en yakın netleme , en uzak netleme - anında yapıyor.










    mertop likes this.

  • #2
    mertop
    Guest

    Standart

    Alıntı korsanmesut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lens arızalı . anlattığınız şeyler anormal. alırken denemedinizmi ? hangi satıcıdan aldınız .. ?? aynı lens bende var. amerikadan arkadaşa getirtmiştim , en yakın netleme , en uzak netleme - anında yapıyor.
    Cevabızın ve ilginiz için çok teşekkür ederim.

    Satıcının yanında ilk taktığımda da aynısını yaptı. Ama daha sonra kendisi alıp lensi salladı. Bahsettiğim ses lensten gelince yüzündeki ifade değişti ve yanındakine sordu. Yanındaki elemanı da "bu ses normal" dedi.
    Sonra kendisi benim portremi çekti dükkan içinde. Makinayı ben elime alınca öylesine sağa sola çevirip deklanşöre bastım. Satıcıya son derece güveniyorum. Zaten bu kadar detaylı incelemememin sebebi de kendisine olan saygım ve güvenimdir.

    (Lensin asıl sorununu bugün evde detaylı inceleme yaptığımda farkettim.)











  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •