@Saygin;

Bana sorarsan IS olmaması bu lens için çok problem değil.. Sonuçta makro çekerken istenilen sonuçların alınması için tripod kullanılması kaçınılmaz.. Ama bu demek değil ki tripod olmadan çekim olmaz.. Yeterli ışık varsa elbette olur..

Benim eller çok titrek değildir. Bu lensle çektiğim 1/100'ün altında, %100 crop'da çok iyi sonuçları olan bir çok fotoğrafım var.. Aslında bakarsan IS'in olmaması insanı daha bir disipline ediyor, daha dikkatli çekmeye zorluyor.. (Bu da bizim avuntumuz olsun.. ) Bu iyi bir şey.. Kaldı ki, kelebek filan çekerken gündüz, güneşli bir havada ortam ışığı çok müsait olacaktır ve bu ışık, istenilen netliği elde etme adına yeterli enstantaneyi sağlayacaktır..

@aycan1807;

Tamamen kişisel tercihler.. 100L özel bir lens.. Eski versiyondan hem IS artısı hem de optik anlamda daha iyi.. Bütçe problemi yoksa, gözü kapalı tercih edilecek bir lens elbette.. Diğer taraftan, başka açı lenslere de ihtiyaç varsa ve öncelik makro ise o da L olmayıversin.. Çünkü diğeriyle de çok tatmin edici sonuçlar alınabiliyor..