1. 500d-550d profesyonel makina, önce amatör bir makina al denmiş. Bu makinalar profesyonel değil, giriş seviye makinalar. O yüzden arkadaşın almasında bir sorun göremedim ben ve tamda ona uygun makinalar.
2. Dslr Like al 2 sene çek, daha sonra dslr'e geçersin demiş. Öncelikle dslr-like makinalar birbirinden berbat. Onlara verilen para çöpe atılan paradır benim görüşüm. Hemde dslr-like ile 2 yıl adam gibi fotoğraf çekmek için cebeleneceğine giriş seviye dslr makinada 6 ayda işi kapar daha iyi kareler çeker. Bu yıl ve ay olayı kişiden kişiye göre değişir. Ben 1 yılda profesyonel oldum ve 1 yıldır büyük firmalarla çalışıyorum. (2.yılım) ancak 5 yıldır fotoğraf çeken ama hala doğru dürüst bir kare yakalayamamış arkadaşlarım da var.
3. Markalara takılma, bütçene en uygun, eline en iyi oturan ve tipi en çok hoşuna giden makinayı al. Canon gövdeleri sevip de sırf nikon öneriyolar diye nikon makina alma. Herşeyden önce makinanı sevmen önemli.