CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    hakose - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hakkı Köse
    Makina:
    7D
    Üyelik tarihi
    17.November.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    35

    Standart D-SLR Temizlik

    Merhaba arkadaşlar Foto Mak. için temizleyici bir ürün almak istiyorum ancak alacağım ürünün lens vs zarar vermesinden endişe duyduğum için bilen yada kullananlara sormak istedim bu iş için alınabilecek ürünler nedir acaba? hem lens hem makinanın kendısini düzenli olarak temiz tutmak istiyorum malum. Önerebileceğiniz ürünler varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim.











  • #2
    mbaser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mehmet Başer
    Makina:
    CANON EOS 6D & EOS 50D Canon 17-40 F/4 L , Sigma 50mm F/1.4 Sigma 17-70 F/2.8-4
    Üyelik tarihi
    30.August.2010
    Nereden
    ANTALYA
    Mesajlar
    118

    Standart

    Merhabalar,geçen hafta lens değiştirirken aynaya birşey yapıştı ve kendim çıkaramamıştım.30 TL ye bir temizlik seti aldım.Manuel bir hava pompası,3-4 bez,cımbız ve solüsyonu var.Tavsiye ederim.Yamında değil şu an Yalçınlardan aldım.markasını özelden söylerim olmadı










    Canon EOS 6D | Canon EOS 50D | Canon 17-40 mm F/4 L | Canon 100 mm F/2.8 L macro | Sigma 35 mm F/1.4 ART | Sigma 85 mm F/1.4 EX DG | Sigma 17-70 F/2.8 - 4 OS HSM | Tamron 70-300 f/4- 5.6 LD DI Macro flickr.com/photos/mbaser/

  • #3
    barishlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Barış AYDIN
    Makina:
    Canon 5D Mark II, Canon EOS 3
    Üyelik tarihi
    22.February.2010
    Nereden
    Istanbul
    Yaş
    44
    Mesajlar
    165

    Standart

    Merhaba;
    Bende makinemin temizliğine oldukça önem veren biriyim. Aldığım sette hava pompası, yumuşak kıllı fırça, lcd ekran temizleme solüsyonu ve küçük bir bez vardı.
    Ben o bezi değilde gözlükçülerde bulunan bezlerden kullanıyorum. Özellikle lens camını temizlemekte oldukça başarılı. Lense ve özellikle aynaya kesinlikle solüsyon kullanmıyorum.Daha önce sensör temizliği yaptırdığım firmada ki yetkili ayna temizliği için sadece hava pompasını kullan, fırça, hele hele solüsyonu hiç kullanma demişti. Bende ustanın lafına uydum.
    Temizlik işlemini şu sırada yapıyorum. Öncelikle makine ve lens üzerinde olabilecek tozlar için hava pompasıyla hava basıyorum. Ardından fırça ile gövde ve objektif üzerinde olabilecek tozları süpürüyorum.5-6 dk havalanan tozların yere çökmesi için bekliyorum ve lensi çıkartıyorum. Aynaya ve makinenin içine çok yakından olmamak kaydıyla hava sıkıyorum. Lensin arkasına da biraz fıs fıs yaptıktan sonra lensi makineye takıyorum.(Çok sık lens değiştirmediğim için bazen bu adımıatlıyorum.Gerekmedikçe lensi gövdeden ayırmıyorum)
    Flaşı açıp orayıda fırçalıyorum.
    LCD ekran üzerindeki koruyucuya bir miktar solüsyon sıkıp LCD TV beziyle ekranı siliyorum.
    En son gözlükçü beziyle lensin camını silip kapağı kapatıryorum ve vizörü kulak temizleme çubuğuyla siliyorum.
    Daha önce Canon Ae-1 Program makinemin vizöründen baktığımda ayna üzerinde küçük bir leke görmüştüm.Aslında foto üzerinde etkisi yoktu ama inat ettim temizlemek için. Solüsyonu sıkmamla Focus Screen üzerindeki tozların yapışması bir oldu. Focus Screen girintili çıkıntılı olduğu için daha beter oldu. Minik toz zerreecikleri solüsyonla birleşip girintilere doldu. Önceleri küçücük bir leke varken, işlemden sonra daha kötü oldu. Focus Screen'i kulak çubuğuyla temizlemek istedim daha kötü oldu Sonunda Screen'i değiştirdim.
    Yani diyeceğim, elinizden geldiğince aynaya pek müdahale etmeyin.
    Bol fotoğraflı günler dileğiyle...











  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •