Livewiev demişken aklıma geldi. Hiç anlamam aslında ama arkadaşın ısrarları ile 70-80 parça kozmetik malzemesinin resimlerini çektim bence çok başarılı olmasada onun için harika fotoğraflar oldu. Neyse ben zaten acemi adamım makinayı bilgisayara bağladım hiç dokunmadan bilgisayardan ayar yapıp resimleri çekiyorum livewievi de açmışım bilgisayar ekranından bakarak ürünleri evirip çevirip yerleştiriyorum. Öğlen 1 gibi başladık saat 6 ya doğru işimiz bittiğinde ancak makinayı elime aldım bu sürede alet hiç kapanmadı ve livewiev hep açıktı elime almamla jeton düştü tabii makina gayet sıcaktı pil de bitmek üzereydi. 5 saat hiç kapanmadan çalıştı arada çekilen 150 kadar resimde şıkşık yapması sayılırmı bilmem. Hemen pili şarja taktım makinayı o gün bi daha ellemedim. Ertesi gün acaba yanık piksel oldumu bişey oldumu diye düşünerek objektif kapağı takılı uzun pozlamalar denemeler yaptım rawları jpegleri bilgisayarda tek tek inceledim bi sıkıntı görmedim.

Şu behzat ç ile yanan makinalar için akrabayı aradım sordum başıma gelmedi dedi zaten çok zorlarsan makina kendini kapatıyor bişey olmazki dedi ancak makinalara yazılım atıp kapanması engellenebiliyormuş diye duyduğunu söyledi.

Doğruluğu nedir bilmem ama magiclantern vb yazılımları makinaya atıp sensör ısınınca kapanmasını bi şekilde engellersen o makina yanmaya mahkumdur zaten. ÇEkimin orta yerinde ısındım kapanıyorum diyen bir makinadansa çeksin de işimiz bitsin oyuncuya bekle soğusun diyip kaprisini ekeceğime yeni makina alırım daha iyi demişler de olabilir mi ?