lens güncellemelerinin geç olması bunlardan oransal olarak daha az kar etmeleri olabilir mi?
Dayan megapixele yeni makine çıkar lens önemli değil kit lens ekle.
Kit lens harici en çok satan lensler herhalde 50mm(1.8 olan ucuz versiyonları) dir. Onlar da yani 50mm açısı da eskiden gelen bir şey olsa gerek. Hemen hemen tüm filmli bodylerin kit lensi 50 ve civarı açık diyaframlı günümüz portre lensleri.
neredeyse tüm prime objektiflerin fd versiyonu var L serisi. Aynı zamanda 85 1.8, 50 1.4 lenslerin de muadilleri var. fd mount olarak. EF mounta geçtiğimizde çıkan L serisi lensler hala kullanılıyor gibi. 85 L nin ilk versiyonunun çıkış tarihi yanılmıyorsam 93 falan. Eski tarihli bir dergide gördüğüm şey buydu yanılmıyorsam.
İşin özü kar getirisi olmayan ve özel alanlara giren lensleri güncellemeleri sık yapılmıyor. Satmıyor çünkü bir 18-55 gibi makine üzerinde ya da 24-105 gibi.