1.6 Croplu ile samyang 8 mm kullanıyorum, balık gözü olduğundan 3 metre sonrası sonsuz netlik, yani auto focusun pek bir ehemmiyeti kalmıyor. En açık diyafram 3,5. Geniş açılarda genel olarak zaten ciddi bir keskinlik kaybı var ama f8 de gün ışığında hiç de fena değil. Köşe kararmaları da yok croplu makinede, misBu arada samyangların lenslerinde çip yok (nikon bayonet hariç) Yani netledikten sonra vizöründe kırmızı ışığın yanmayacak malesef.
Mutluyuz çırak olmaktan, gidecek yok var Allah'dan
sanırım olur ,ebay de sadece chip satılıyor. Birde Belarus mali 8mm Peleng ler onlarda belki focus confirm vardir, Aydin Tuna bey de var belki biliyordur.
Peleng Samyang dan birazcik daha iyi bi lens gibi,en azindan malzeme kalitesi iyi diye biliyorum..Bende almayi dusunuyorum bir ara..
Dogru anladıysam, bugunku lens teknolojisi ile 180 derece sınır gibi ,yani hem FF hemde APS-C de dogasi geregi bos alan olusuyor
SONY NEX 3N + Manfrotto 7301YB M-Y + CULLMANN NANOMAX 200T / CB5.1 Ball Head
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.