Esma hanım merhaba. Foruma hoş geldiniz,
Her şeyden önce, fotoğrafınızı beğendiğim için yorum yapmaya karar verdim. Lütfen siz de sadece beğendiğiniz fotoğraflara yorum yapın.
Değerlendirme yaparken temel konular olan netlik, ışık, kontrast, renk, doygunluk, kadraj, kompozisyon ve son olarak fotoğrafın geneli hakkında değerlendirme yapmakta yarar vardır.
Konu müzik olduğu için ister istemez müzisyenlere ve enstrümanlara odaklanmak istedim. Netlik, renk, karşıtlık en çok burada sorunlu. Kadraj konusunda da müzisyenler şanssız grup. Sol tarafta piyano, kapağı parlayarak kaybolmuş. Sağda ise vurmalı çalgıları ortasından kesmişsiniz. Kompozisyona gelirsek, bunun bir konser olduğunu, salonun dolduğunu anlıyoruz. Anlamadığım ise ışıklandırma. Adeta fotoğraf çekilmesin diye yapılmış gibi. Konserlerde genelde ışık kaynağını görmeyiz. Burada ise dekor olarak kullanılmış. Sadece fotoğraf için değil izleyiciler için de sıkıntılı bir durum. Neyse genel olarak bize bir konserde olduğumuzu anlatıyor. Bir yayın kuruluşunda ya da dergide basılır mı derseniz, çok zor.
Son olarak forumun kapasitesini zorlamamak adına bir kuralımızı hatırlatmak isterim, fotoğrafları yüklerken uzun kenarın 800 pxl dn uzun olmamasına dikkat ediyoruz.
Kolay gelsin.