Alıntı promete Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Birol bey, kimse için herhangi bir değerlendirme yapmak haddim değil. Geçenlerde Medyascopetv ye Mert başkan konuşmacı olarak katıldı. Canonturk ün halen gelmiş geçmiş en çok bilgiyi bünyesinde barındıran platform olduğunu düşündüm, paylaştım; hak verdiler, Mert başkana teşekkür ettiler. Siz de biliyorsunuz, malesef hiç olmaması gerektiği gibi Canonturk forum başlıkları altında ultra geniş açı deyimi yerine geniş açı deyimi kullanmak neredeyse pelesenk olmuş durumda. Geniş açı başlığı altındaki mesajlarına bakıyorum, 300 mesaj atılmış, hepsi ultra geniş açı tartışıyor. Canoınturk forum dışında (özellikle de yurt dışında), hiç bir forum da bu hata yapılmıyor. Madem bu bizim hobimiz, değer verdiğimiz bir uğraş, hakkını verelim diye inatla hatırlatmaya çalışıyorum. Bu arada şaka değil, ultra geniş açılı lensler bir çok nedenle "defolu" lensler. Kullanmak maharet, meleke ister. Özellikle fotoğrafı öğrenmek için forum başlıklarımızı okuyanlara karşı bu özeni göstermemizin şart olduğunu düşünüyorum. Bu insanlar için geniş açılı lensler oldukça gereksinim duyacakları ve sık kullanacakları lensler. Bunun yerine satın alacakları bir ultra geniş açı lensi sık kullanamayacakları gibi, geniş açı lensten de mahrum kalacaklardır. Kesinlikle kişisel bir değerlendirme değildir. Sevgilerimle.

Estağfurullah Atalay bey , Benim ki cidden hatalı bir tabir olmuş zaten . Bende ( crop makinelerde ) 17mm altını geniş açı diye bilip söylüyordum . Şimdi artık belirtirken bunu asla unutmam , bu sayede Ultra Geniş Açı olduğunu öğrendim .
Doğruları söylemek genelde hoş karşılanmaz bizim toplumda , bense doğruyu söyleyene saygı duyarım. Lütfen rahat olun. Benim açımdan sorun yok , Saygılarımla