Oncelikle tum katilan dostlara tesekkurler. Farkli cekim turlerinden farkli kareler geldi. Ilk bakista hepsi de goze guzel gozukuyor buda elememi zorlastirdi.

@afsincelik Fotograf tonlar cok guzel bir sonbahar manzarasi anlatiyor ancak gokyuzundeki asiri parlak yirtilma dikkati dagitiyor ve fotografin gucunu onemli olcude azaltiyor.
@zynpgrl Fotografiniz Istanbul'u ozledigimi hatirlatti. Ancak fotografta etkisiz alan cok. ozellikle sag tarafta kalan detaysiz alan manzara fotografi olarak etkisini azaltiyor. Kiz kulesinin oldugu bolgeye odaklanilsaymis cok etkili bir kare olacakmis (bence).
@MhmtKNDMR Siyah Beyaz portre olarak hosuma gitti. Pozlama cok dogru, genelde yasanan beyazlarda yirtilma/detay kaybi gozukmedigi gibi karanlik alanlardada detay yerinde.Alan derinligi basarili kullanilmis. ancak kompoziyon biraz hatali. Ya kediye biraz daha yakinlasilmaliymis yada biraz uzaklasarak kulagin tam kosede bitmesi engellenmeliymiz. Ozellikle bu karenin baskisini alip cercevelemek izterseniz sikinti yasarsi
@Barbaroshayko Fotografi agirlikta gorulen objelere bakarak urun fotografi olarak degerlendirmek gerektigini dusunuyorum. Her ne kadar ozellikle rengi onemli olan bir obje calisilmis olsada eski/antik/yillanis gosterilmek istenen bir reklam kampanyasinda siyah beyaz kullanim mumkundur. Tonlar basarili, siyahda veya beyazda detay kaybi yok. Netlik olmasi gereken urunde. Ancak bu noktada asil urun on taraftaki net alanin disinda kalan bir cok obje ile arkaya itilmis. Karenin cok disina dogru yerlestirilerek etkisi azaltilmis.
@firatkorkmaz SOnbahar tnonlari basarili, isik kullanimi hosuma gitti. Agacin dogal bir cereceve olusturmaya yardimci olacak sekilde kullanilmasi guzel durmus. Ancak; arakdaki binalar. Eger makanin gosterildigi bir fotografsa yani binlar ile oza man binlar yeterince gozukmemis. Eger doganin sukunetin gosterildigi bir kare ise aradan cikan binalar yersiz olmus. Su dusunuebilir buyuk segirde yasam her doga parcasina beton karisiyor vb... Ancak bu elestirel yaklasim ve zitlik kullanimi kendini cok hissttirmedi.
@aksoykaan Kompozisyon, ogelerin birbirini dengelemsi, netlik, oldukca bsarili ve teknik anlamda da dogru bir kare. @Coldworld7 uzerinde daha cok calisilmasi gereken bir kare. Macro fotograf icin objelerden uzak kalinmis ve daginik. dikkat belli bir noktaya toplanmakta zorlaniyor. Ana obje olarak dsundugunuzu tahmin ettigim ortadaki cicekleri fotograftaki altin noktalardan birine tasimis olsaydiniz etkisi buyuk olcude artan bir kare ortaya cikabilirdi.
@BerkinTuncar Ay izi ne yahu Saka bir yana iyi bir deneme cekimi ancak kompozisyon eksikligi cok goze batiyor. Cekimden evvel ayin batis noktasi hesaplanarak daha dogru bir kompozisyon olusabilirmis. Ayrica biraz fazla pozlanmis gibi..

Bu yazdiklarim isiginda sevgili @aksoykaan'in fotografini seciyorum. Kaan Aksoy Secim sirasi sizdedir. Ve tum dostlar tekrar ilginiz icin tesekkurler.