CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 28 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 28 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konulanmış Görüntüleme

  1. #1
    A_Acikoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Abdulhamit Açıköz
    Makina:
    6D
    Üyelik tarihi
    12.June.2010
    Nereden
    Avusturya-Linz
    Mesajlar
    356

    Standart Mauthausen-Gusen Nazi Toplama Kampı

    Bugün öğlen internette dolaşırken Linz'de gezilecek yerler diye google'da arama yaptım 15-20 sonuçtan en çok ilgimi çeken nazi toplama kampı oldu.. Linz'e yaklaşık 20-25 km mesafede bulunuyormuş..Akşamdan zaten makinemi pillerimi herseyimi hazırlamıstım belki pazar günü biyerlere gider fotograf cekerim diye ve isabet oldu..
    Verdikleri kitapciklarda 15-20 dil seçeneği vardı fakar Türkçe'nin olmaması vede benim almancamın iyi olmamasindan dolayı biraz yarım bir gezi oldu..
    Fotografları isledikce altınada bilgileri ekleyerek konuyu yavas yavas tamamlamaya calısacam elimden geldikce.. Umarım eksikliklerimi mazur görürsünüz..

    Yola koyuldum yarım saatlik yolculuğun sonunda kücük bir kasabanın icinden gecip tepenin başına kurulmuş olan nazi toplama kampına vardım..
    Pazar günü olması hasebiyle epeyce sessiz sakin ürkütücü bir görüntüsü vardı..



    Mauthausen toplama kampı 1940 Yılında avusturyada kurulan küçük bir kampken ilerleyen zaman içinde Almanların yönetimindeki en büyük iskence kamplarından biri haline gelmiş..Alman mimarisinde granit cok miktarda kullanılırmış..Bu sebepten dolayı ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Mauthausen kampını granit ocaklarının oldugu bölgeye inşa etmişler.. bu sayede hem Almanyanın granit ihtiyacı karşılanmıs hemde getirdikleri mahkumlara burada işkence edip katletmişler..

    İlk yıllarda sadece taş ocakları ve kamp yapımı üzerine calışılmış..Bu zaman içerisindede türlü muamele,işkenceler,cezalar,hastalıklar vs devam etmiş..
    (O zamanlara ait bir fotograf)


    Mahkum öldürmeyi adeta zevke yapan almanlar öldürecekleri mahkuma önce öldüresiye dayak atıyorlar,asıyorlar,vuruyorlar,iğne vurarak yada gaz odalarında zehirleyerek öldürüyorlar. 1943 Yıılına kadar böyle devam eden kamp bu tarihlerden sonra dünyadaki silah taleplerinin artmasından dolayi yeni bir sekle bürünmüş..Mahkumlar artık granit işi yerine silah üretimi üzerine çalışmaya başlamışlar..Yaklaşık 200.000 kişinin faşist yönetim tarafından çeşitli bahanelerle tutuklanıp buraya getirilmiş ve yarısından çoğu bu kamplarda hayatlarını yitirmiş..Ölmekten kurtulan kısımdakilerse çeşitli iftiralar ve bahanelerle sınırdışı edilmiiş sonraki yıllarda..






    (Hergün vakit buldukca devamını ekleyip birkaç günde kücük bir gezi albümü tarzı birsey olusturmaya calısacam..)










    Konu A_Acikoz tarafından (28.February.2012 Saat 00:05 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •