Bence Emre'ye gereksiz bir sorumluluk yüklüyoruz. Her pil ile sorun yaşamak mümkün. Sony olsun Nokia olsun milyonlarca pillerini (Nokia'nın 46 milyon adet) geri çektiler. Daha bugün Mert Iphon nun şarj olmadığından söz ediyordu.
Her endüstride olduğu gibi pil endüstrisinde de araştırma geliştirme süreci devam ediyor. Bir yandan kalite anlamında iyiye doğru gelişiyor ama bir yandan maliyetlerin azalması anlamında da gelişiyor. Nasıl daha ucuzlayacak? Elbette ucuz malzemeyle (İşçilik demeyin orijinaller de ayn işçilerin ellerinden çıkıyor). Sony de, Nokia da separatör denilen anot ve katotlar arasındaki ayrıştırıcı malzeme kalitesinden kaynaklanan kısa devre, ısı artışı gibi sorunlarla toplatılmışlar.
Sonuçta, Emre'de olduğu gibi sorunsuz iş görebildiği gibi sorun çıkaran bataryalar ya da gripler de olacaktır. Burada bilinmesi gereken Canon (ya da diğer markalar) aftremarket ürünlerden doğan problemi sigorta kapsamına almayacaktır.
Bir konu daha var. Yanlış bilmiyorsam uzun zamandır "sigorta" konusu yazılımla çözülmüş durumda. Yani makinalarda bir sigorta yok. Phottix nasıldır bilmiyorum ama internette, birtakım ucuz pilleri makinaların her seferinde tanımadığı, şarj ünitelerin dahi tanımadığı gibi bildirimler var. Yani ister orijinali olsun , ister yan ürün olsun pillerden ya da batarya griplerden kaynaklanan sorunlar makinalara zarar verebilirler.
Korkup korkmamak size kalmış.