CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi
Status
Offline
SSilan Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba,
Yarışmada tek seçici olmadığına göre fotoğrafları eleştirmeden sadece oy verilmesi yerinde olacaktır. Bu şekilde eleştiri yapılacak ise (yaşlı-genç, başı kapalı-açık, iyi-kötü vs) eleştirilmesi gereken tek konu gönderilen fotoğrafların azlığı yönünde olmalıdır. Bunun dışında yazılan her şey laf-ü güzaftır. Yok eğer bir arkadaş çıkar eleştiri yapmak ister ise, tüm fotoğrafların artıları ve eksilerini anlatarak detaylıca eleştirmelidir.
Ayrıca kimin hangi fotoğrafı hangi amacla gönderdiğini de bilmiyoruz üstelik.
Sevgiler,
Eleştiri yapmayacaksak sadece anket bölümü açılırdı altına kimse yazı yazamazdı. Ayrıca kişi diğer fotoğraflarda eleştirilecek bir şey göremediyse bir kısmını eleştirmeye hakkı yok mudur?
"Laf-ü güzaf" tamlamasını kullanmışsınız. Sanırım eski dilde ve anlamını bilmiyordum ama biraz araştırınca aşağıdaki anlamları olduğunu gördüm ve hangi anlamda kullandığınızı merak ediyorum açıkçası. Ona göre tekrar cevap vermek isterim.
Laf=söz
Güzaf(gizaf) =beyhude,faydasız
Tamlama yapıldığında, 'lâf-ü güzâf' saçma sapan söz, boş-faydasız lakırdı anlamına gelir...
550D
http://www.sanalpazar.com/dukkan/Foto-Alisveris__u169287