Alıntı tanerunlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim gördüğüm ve incelediğim tek large format makine linkteki makine ya da bir alt modeliydi. Sinar Photography » P3
Benim zaten böyle teknik bir makineyi tanımamı geçtim o tripod üzerinde tekerleklerin ne işe yaradğını çözmem uzun bir zaman alırdı. Ki çözemedim ortalama 1 ay kadar sürede. Çok da incelememiştim eski çalıştığım yerde. Zira fotoğrafçı sağolsun çok gıcık yunan asıllı bir kıldı da.

Sadece şöyle bir fikir verebilirim. Kola taşınabilir bir sistem olmayacaktır. Teknik bir camera mı olacağı yoksa taşınabilir daha basit bir sistem mi olacağı sana kalmış abi. Senin ilk gösterdiğin makine taşınabilir sisteme benziyor. Benim linkte verdiğim şeyin çalışma stili çok farklı galiba ki ben ciddi manada çözemedim.

Örnek misal biz bunla yatakodası takımı çekiyorduk. Plato tabir ettiğimiz stüdyada baştan sonra bir yatak odası kuruluyor aksesuarına varana kadar yerleştiriliyordu. Ortalama çapraz bir konumdayken ilk başta arkadaki yastıktan sonra da ön plandaki yatağı ayakucundan netlik alınıyordu. Bunu yaparken de tripod üzerindeki körüğü hareketlendirecek tekerlekler kullanılıyordu. Körük yamuk dursa bile o ışık dijital backe nasıl doğru şekilde ulaşıyordu çözemediğim noktalardan brisi de bu.

İşin özü beni aşar.
Taner Bey, sizin makineniz teknik çekim yapan bir makina.
Ben Linhof , Speed Graphic ya da Horseman gibi daha taşınabilir portre amaçlı bir makine arayışındayım.


Evren Bey, o zaman ben de Linhof'a odaklanayım alım sürecinde.
Dediğim gibi sadece sizden değil birçok güvendiğim fotoğrafçı tanıdıktan da bu adı sıklıkla duymuştum