Herkese selamlar..

Bugün portre fotoğraflarının vazgeçilmezi olan bir efektten söz edicem..




İlk olarak fotoğrafımızı Photoshop programımızda açalım ve ardından Background Layer’ı duplicate edelim.Bu işlemi yapmak için Background layer’ın üstüne sağ tıklayarak ulaştığımız menüden Duplicate seçeneğini seçelim. Yeni yarattığımız bu layer seçilirken üst menüden Filter menüsünden Other > High Pass ‘ a girin ve radius’u 5 pixele ayarlayınız. Bunları yaptıktan sonra duplicate ettiğimiz layer’in ayarını Normal’den Overlay’e çevirelim.



İkinci olarak orijinal layeri tekrar duplicate edelim ve bu layeri layer paletinde en üste taşıyalım.Yeni yarattığımız bu layer seçili iken yukarıdaki menüden Image> Adjusments>Desature’yı seçelim. Bu işlem tamamlandıktan sonra Layer’ımızın ayarını Normal’den Hard Light’a ayarlıyalım.



Üçüncü olarak en üstteki layerımıza sağ tıklayarak Flattern Image’ı seçiyoruz. Bunu yaptığımızda sadece background layer kalıyor. Bu işlemden sonra tekrardan tek olan layer’ımızı duplicate yapıyoruz.Yeni gelen Layer’ımızı seçiyoruz ve ayarını Overlay’e ayarlıyoruz.





Dördüncü olarak elimizde olan 2 layerı tekrar flattern the image seçeneğiyle birleştiriyoruz. Bu işlemden sonra Layer Paletinin hemen altında olan Create New Adjusment Layer simgesine tıklıyoruz ve buradan Curves’ı seçiyoruz. Burada örnekte olduğu gibi grafikte bir nokta koyuyoruz. Bu noktayı sola doğru ilerletiyoruz ve Ok diyoruz. Bu işlemi yaparken gözlere odaklanmanız gerekmektedir..





ve işte büyük final: =)



Ayrıca bu tarz fotoğraflarda gözler çok önemlidir. Bütün fotoğrafta genel bir karanlık havası hakim olsa bile gözlere hafif bir dodge tool' ile yapılacak işlemle gözlere dikkat çekilebilir.



Tercüme: Mert Gündoğdu