Herkese merhaba,

Photoshop bilgim kıt olduğundan beceremediğim ve mümkünatından da emin olmadığım bir şey sormak istiyorum. Aşağıdaki üç fotoğrafta aynı yerde, manuel ayarlarda, enstantene, diyafram, iso, beyaz ayarı değerleri sabit olarak çekildi. Fakat dış mekan çekimi olduğu için bulut gelip gitmesi sonucu ışık az da olsa değişmiş. Niyetim bu üç fotoğrafı birleştirip, üç tane benden elde etmek. Mesela üçüncü fotoğraftaki sarışın arkadaşımın orada olmasının tek sebebi kendi kendime dokunduğum bir sahne oluşturmak, esasında o değil ikinci sahnedeki ben duracağım orada. Soldaki karakterde tamamen alakasız basıp gidiyor. Fakat üç tane sıkıntı var:

1. Işık değişiminden ötürü renkler vs. değişmiş. Üç fotoğrafın ışık ayarlarını dengelemek mümkün mü, mümkünse nasıl?
2. Tripod hafif kaymış fakat trenin üstteki siyah çizgisi sabit mesela, o üçünü üst üste bindirmek nasıl mümkün olabilir?
3. Üst üste bindirdikten sonra, arka plan hareketli olduğu için farklı. Bu üç fotoğrafı birleştirmek için birisini arka plan belirleyiip, diğerinde karakterin olduğun yeri siliyorum fakat arka plan farkından ötürü karakterin kenarları çok göze batıyor. Bunu önlemek nasıl mümkün olabilir?

Şimdiden yardım ve yorumlar için teşekkürler.