Merhaba;
Adobe Camera raw ile ilgili birkaç sorum olacak,
Fotoğrafı sRGB çekmeme rağmen camera raw'da actığımda adobeRGB ve 8bit açıyor (alt ortada yazan bilgilere göre söylüyorum),

Öncelikle hangi ayarla 16bit açmasını sağlayabilirim (her fotoğraf için içine girerek yapabiliyorum ama 1ayar olmalı herhangi fotoğrafı açtığımız anda 16bit açması için?)

İkincisi adobeRGB açmasıyla ilgili bu hernahgi bir - veya + sağlarmı? her fotoğrafı yine sRGB'diyemi actırmam mı lazım ve eğer oyleyse bunun ayarı mevcutmu?

veya ordaki bahsettiği durum jbg'eçevirdiğinde boyle kayıt edeceğinemi dair.

Camera RAW dışında PS'de kolay kolay oynama yapmam (nadir durumlar sivilce veya bir bölge fazla pozlanmış v.b.) buna rağmen JPG'e çevirdiğimde elde ettiğim foroğraf yeterince keskin olmuyor, RAW'daki haline kıyasla keskinlikten çok kayıp veriyor ve çevirirken sıkıştırma yaptırmıyorum yani ayarlar hep max, nerede hata yapıyorum acaba?

Son olarak sevgili mod ve adminlerimizden bir isteğim var;
Adobe camera raw noise reduction kullanırken nelere dikkat edilmeli? makinanın tum noise reduce ayaları OFF bazı çektiğim fotoğraflarda 3200iso'ya kadar çıkmak durumunda kalılyorum ve tabiki buda noise demek bunu temizlerken nelere dikkat etmeliyiz? hangi ayarlar neyi etkiler gibi belki görsel bir anlatım v.b. hazırlanabilirmi?

Tşk.